ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Curs de pregătire Auditori interni pentru Sistemul de Management al Securităţii Informaţiei conform ISO/IEC 27001:2013

2014-09-08   Accesări: 8002  Vizitatori unici: 2720

Securitatea informaţiei reprezintă astăzi un pilon fundamental în toate organizaţiile care lucrează cu date confidenţiale (ex: bănci, instituţii financiare şi de asigurări, IT&C, spitale şi clinici private, corporaţii etc). Toate organizaţiile se confruntă cu ameninţări diverse provocate de factori interni sau externi, prin urmare acestea trebuie să asigure protecţia şi integritatea datelor clienţilor, a informaţiilor personale ale angajaţilor, a datelor informatice şi a tuturor informaţiilor care reprezintă o importantă deosebită pentru conducerea organizaţiei.

Pentru a asigura conştientizarea acestor aspecte care ţin de securitatea informaţiilor unei organizaţii de stat sau private, INSTITUTUL DE DEZVOLTARE A SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE, în colaborare cu organismul de certificare RINA SIMTEX vă oferă cursul de pregătire Auditori interni pentru Sistemul de Management al Securităţii Informaţiei conform ISO/IEC 27001:2013.

Cursul detaliază aspectele teoretice și practice necesare implementării, auditării și certificării unui Sistem de Management al Securității Informației în cadrul unei organizații.

CINE AR TREBUI SĂ URMEZE ACEST CURS:
• Persoane cu funcţii de decizie şi responsabili de coordonarea proceselor într-o organizaţie
• Manageri şi responsabili cu Securitatea Informaţiilor;
• Specialişti în domeniul IT şi al Managementului Calităţii;
• Consultanţi şi auditori care doresc extinderea şi certificarea competenţelor;
• Specialişti care doresc să implementeze un Sistem de Management al Securităţtii Informaţiilor în conformitate cu ISO/IEC 27001:2006;
• Cei care doresc sa obţină competenţele de audit a Sistemul de Management al Securităţii Informaţiilor a cerinţelor standardului ISO 27001:2013
• Coordonatori pentru e-Transformare din cadrul Autorităţilor Publice Centrale

OBIECTIVE şi CONŢINUT:
• Prezentarea conceptelor de securitate a informaţiei;
• Identificarea de măsuri concrete de protejare a unei organizaţii împotriva furtului de informaţii/bunuri, divulgării neautorizate a informaţiilor confidenţiale, pierderii datelor, etc.
• Crearea unui cadru de continuitate a afacerii în caz de dezastru şi de tratare a incidentelor de securitate;
• Managementul riscurilor de securitate a informaţiei, evaluarea vulnerabilităţilor şi a ameninţărilor specifice;
• Prezentarea cerinţelor standardelor internaţionale ISO/CEI 27001, ISO/CEI 27002, ISO/CEI 27005, ISO 19011:2011;
• Prezentarea documentaţiei minime ce trebuie elaborată pentru certificarea SMSI;
• Prezentarea procesului de auditare, tehnici de audit şi certificare a unui sistem de management al securităţii informaţiei.

Durata: 3 zile (minim 8 ore / zi)
Perioada cursului: 01-03 Octombrie 2014
Adresa: Centrul de instruire Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale, str. Academiei, 5A, Chişinău, Rep. Moldova.
Lector: Ing. Razvan IONESCU – Trainer şi Lead Auditor acreditat IRCA, Director Departament pentru Sistemul de Management al Securităţii Informaţiei – ISO 27001.
Calificări: Auditor de terţă parte - ISO 27001, înregistrat la IRCA; Auditor de terţă parte - ISO 20000, acreditat APMG, Auditor de terţă parte – ISO 9001, ITIL Foundation v.3, acreditat APMG, Lean Six Sigma, Green Belt.
Cost: 300 EURO

În costul cursului sunt incluse:
- Masa de prînz (pentru întreaga perioada de desfăşurare a cursului)
- Protocolul - cafea/ceai
- Suportul de curs (studii de caz, standarde, caietul cursantului)
- Certificatul de absolvire

Participanţii care promovează examenul final vor primi certificatul de „Auditor intern al Sistemelor de Management al Securităţii informaţiei”, recunoscut la nivel internaţional, RINA.

Menţiuni:
• Dacă vă înscrieţi şi achitaţi taxa cursului pînă la data de 15 septembrie 2014, veţi beneficia de un discount de 50 Euro/persoană.

• Dacă Organizaţia Dumneavoastră doreşte să înscrieţi două sau mai multe persoane la curs, se va aplica un discount de 50 Euro/persoană

Pentru înscriere:

Diana Baboi - Responsabil Instruire, +40 754/073.295, [email protected] sau Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale, +373 22 289 839, [email protected]  

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: ISO, cursuri
Ultima actualizare:  08-09-2014 09:40:45
Sursa:   IDSI 

 
6
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova